Docenten

Michiel:

'Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich ook zo te voelen. Daar wilde ik meer van! Via vele leraren en twee docentenopleidingen heb ik me verder verdiept in Yoga en later Mindfulness meditatie. De opleiding tot vitaliteitscoach gaf me inzicht in de biomechanica en de werkzame principes achter yoga en meditatie. Ik geef ruim 10 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen. Yoga en meditatie geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga en meditatie enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van'.

Opleidingen

Raja Yoga instituut - docentenopleiding (Ajita)

Saswitha - Hatha- en bedrijfsyoga docentenopleiding (Diana Plenckers)

Silva Mindcontol

Chivo vitaliteitscoach

Trainingen Mindfulness (MBCT)  en Vipassana meditatie bij Vipassana Haarlem

(o.a. van Ger Schurink, Ria Kea, Joost van den Heuvel Rijnders)

 

Mariet:

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga. 

Het beoefenen van yoga geeft mij rust en laat mij ervaren wie ik van binnen ben naast alle rollen die ik in het dagelijks leven vervul als moeder, partner, collega en vriendin. In 2007 heb ik de opleiding tot hatha yoga docent afgerond en sindsdien geef ik met met veel plezier en toewijding yogales. 

Met het geven van yoga hoop ik een stukje bewustwording door te geven. Ik laat je ervaren hoe je in je vel zit door middel van fysieke oefeningen. Daarnaast leer ik je hoe je met met behulp van je ademhaling rust en ruimte in je lichaam kunt creëren. De lessen hebben iedere week een ander accent en zijn toegankelijk voor iedereen.

Foto

Warme groet,

Mariet

 

Ilse

Yoga nodigt mij uit om in het hier en nu te zijn. Een stap op de plaats te nemen en op een milde manier waar te nemen hoe het met mijn lichaam en geest gesteld is. Yoga inspireert me om bewust te blijven. Het houdt mij 'wakker' in plaats van weg te glijden in de waan van de dag, slachtofferschap of te reageren op de automatische piloot met ooit eens ingesleten gedrag dat allang niet meer bij mij past. Ik word er een vriendelijker en krachtiger mens van en dat heeft natuurlijk ook direct een uitwerking op mijn omgeving! Het brengt me meer in balans en ik functioneer uiteindelijk beter. 

 Ilse - Holistische massagetherapeut (Holos) en -docent. Metta en focussen specialist.

Lucia

Lucia Ten-Jet-Foei van Praktijk AOT voor Adem- en Ontspanningstherapie en Yoga trainingen geeft yoga voor alle leeftijden met aandacht voor voelen, ontspannen bewegen, versterken van de hara-adem, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Speciale aandacht voor nek, schouders, bekken en rug.

Van mijn eerste hatha yogalerares begreep ik dat mijn rug zo stijf was als een plank. De basis voor lichaamsbewustwording werd die dag gelegd. Het was pas tijdens mijn ontmoeting met Masahiro Oki sensei, grondlegger van Okido Yoga, dat ik mij bewuster werd van de onderlinge relaties van het lichaam, van de invloed van houding, adem en beweging op mijn denken, mijn stemming en mijn omgeving.

Via Jyoti Kafiluddi (Yoga Niketan Suriname) kwam ik in contact met Swami Rama die mij stimuleerde yogadocent te worden. In mijn yogalessen ontmoette ik cursisten met fysieke en mentale klachten, die moeite hadden de yogahoudingen op ontspannen wijze te doen. Om deze reden en vanuit een persoonlijke interesse besloot ik bij dr. J.J. van Dixhoorn, arts en opleider, de Leergang Adem- en Ontspanningstherapie te volgen.

Ik heb voorts diverse trainingen gevolgd op het gebied van o.a. co-counseling, Finger-Hand Yoga massage (O. Tatsumura sensei) en meditatie. 
Meditatietrainingen bij Okuda Roshi, Jyoti Kafiluddi, dr. Nath Mal Tatia en Raoul Destree. 
Lerarenopleiding en driejarige nascholing Okido Yoga Nederland.

Na zoveel jaren van leren en ervaren, besef ik steeds weer: ”de methode aanpassen aan wie je voor je hebt; geef dat wat op dat moment nodig is!”

Foto

Lucia Ten-Jet-Foei

Miriam

Ik beoefen al ruim 10 jaar verschillende vormen van yoga. Soms intensief, dan weer een tijdje wat minder, maar ik word er altijd weer naar toe getrokken omdat ik merk hoe goed het voor me is. Fysiek, maar vooral mentaal. Yoga leert me te luisteren naar m’n lichaam, naar m’n grenzen en naar wie ik ben (en niet wie ik wil zijn). De afgelopen jaren vind ik dit proces steeds interessanter en belangrijker, en daarom heb ik een opleiding gevolgd tot Yin Yoga docent aan De Nieuwe Yoga School in Amsterdam. Deze specifieke vorm van yoga past goed bij wie ik ben en bij wat ik graag wil overdragen. 
Ik ben ook opgeleid als shiatsu-therapeut, en zie veel verbanden tussen deze vorm van massage-therapie en Yin Yoga. In beide gevallen stimuleren we een goede doorstroom in de meridianen (energiebanen) van je lichaam, waardoor je je letterlijk beter in je vel voelt.
 
Mijn les bestaat uit een openingsmeditatie, waarna we in alle rust een aantal Yin-houdingen gaan doen. De meeste Yin-houdingen doe je liggend op de grond en houdt je lang aan (3-5 minuten). Het doel van de houding is om weerstand te voelen in een bepaald gebied, zonder over je eigen grens heen te gaan, om vervolgens hier diep in te ontspannen. Elke les en elke oefening is weer een uitnodiging om je eigen lichaam en je eigen grenzen te voelen en te onderzoeken. Ook wordt er fysiek op een diep niveau bindweefsel gestimuleerd, wat zorgt voor een algehele doorstroming van vocht en voedingsstoffen door je hele lichaam. We sluiten iedere les af met een liggende ontspanning. Ik nodig je van harte uit om deze zachte vorm van yoga een keer uit te proberen.
-Miriam

 

 

Miriam